Menü Kapat

USB Ürünler Hakkında Sıkça Sorulanlar

Sorunu çözmek için Registry de düzeltme yapmanız gereklidir. Dikkatli olmalısınız çünkü burada yaptığınız hata sisteminize büyük hasar verebilir. Start tuşuna basını ve Run seçeneğini tıklayın. Açılan pencerede, "regedit", yazın ve OK i tıklayın. HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesVxDIOS penceresine gidin ve sağ kısımdaki panelde "noide". kelimesini bulun. Bu girişi silin ve değişiklikleri kaydedip bilgisayarınızı yeniden başlatın.

1. Start -> Control Panel i tıklayın.
2. Performance ve Maintenance linkine tıklayın.
3. System control panel linkine tıklayın.
4. Hardware sekmesine tıklayın.
5. Device Manager tuşuna basın.
6. Universal Serial Bus Controllers başlığının yanındaki + işaretini tıklayarak burda listelenen donanımları açın
7. USB Root Hub başlığına sağ tıklayın ve Properties i seçin.
8. Power Management sekmesine tıklayın ve "Allow the computer to turn off this device to save power" yazısı yanındaki kutucuktaki işareti kaldırın.
9. Listedeki diğer USB Root Hub cihazlar için 7 ve 8. adımları tekrar edin.
10. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu durum güç yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Birçok USB cihaz bahsettiğiniz USB girişlerde çalışıyor olabilir ancak USB 2.0 cihazlar daha fazla güç ile çalışırlar. Bu nedenle sorununuzu çözmek için DataTraveler cihazınızı ana kasa arkasında bulunan ana USB girişlerinden birine takmalısınız. Cihazınıza kolayca erişebilmek için USB uzatma kablosu kullanabilirsiniz.

Bu bir Microsoft sınırlamasıdır. Sürücünüze daha fazla veri yüklemek için sürücü içerisinde yeni bir klasör oluşturmanız gereklidir. Bunu yaptığınızda bu klasör içerisine daha fazla veri atabilirsiniz.

BIOS ayarlarında Legacy USB desteği seçeneğini Disabled olarak işaretleyin (ya da mevcut ayar ne ise onun aksine ayarlayın)

Eğer AntiVirus programınız varsa, Secure Area alanı yaratmak için bu programı durdurmanız gereklidir. İşlemi tamamladıktan sonra AntiVirus programını yeniden çalıştırabilrsiniz.

Bunun birkaç sebebi olabilir, farklı birkaç çözüm yolunu size anlatacağız

1. DataTraveler cihazınızın kasanın arkasındaki USB girişlerindne birine doğrudan takılı olduğundan emin olun. Eğer kasa önünde bulunan girişleri yada USB HUB kullanıyorsanız bu bağlantılar High Speed 2.0 USB cihazınızı çalıştırmaya yetecek güce sahip olamayabilirler. Kasa arkasındaki USB girişleri 4 adet ise 1 ve 2 numaralı girişleri kullanmalısınız çünkü 3 ve 4 numaralı girişler High Speed 2.0 USB cihazınızı çalıştırmaya yetecek güce sahip olamayabilirler.

2. DataTraveler cihazınızın daha önce başka bir sürücüye atanmış bir harf ile adlandırllmadığındna emin olun. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin:

A. 'My Computer' ikonuna sağ tıklayın
B. 'manage.' seçeneğini tıklayın
C. 'Disk Management.' sekmesini tıklayın
D. DataTraveler sürcüsünü bulun. Sürücüye sağ tıklayın ve DataTraveler cihazının sürücü harfini değiştirin.

3. Eğer USB girişlerine daha önce hiçbir cihaz takmadıysanız bu özelliğin BIOS ayarlarında açık olarak ayarlandığından emin olun. BIOS ayarlarınıza erişmek ve değişiklik yapmak hakkında gerekli bilgiyi sistem yada anakart kullanım kılavuzlarında bulabilirsiniz. Aygıtı, Aygıt Yöneticisinde kullanılır hale getirmek için, aşağıdaki adımları takip ediniz:

A. My Computer> Control Panel> Performance ve Maintenance> Administrative Tools> Computer Management then Device Manager adımlarıyla Device Manager ekranını açın
B. Kingston DataTraveler sürücüsünü bulun ve üzerine sağ tıklayarak 'enable' seçeneğini tıklayın .

4. Eğer yükleme sırasında , "usbntmap.sys, usbstor.sys, usbhub.sys, usbui.dll, usbmphlp.sys ya da usbauth.sys" yüklenemedi/bulnamadı gibi hatalar alırsanız veya işletim sisteminiz doğru sürücüyü yükleyemiyorsa; aşağıdaki adımları takip ederek eksik dosyaları yükleyiniz.

A. Yeni Donanım Ekleme Sihirbazını çalıştırın. Dikkat: Sihirbazı kapatmayın.
B. "Start" ı tıkayın ve sonra “Search." tuşuna basın. "For Files or Folders." seçeneğini tıklayın
C. Arama yapacağınız sürücüyü seçin
D. "driver.cab"yazın ve Search Now tuşuna basın.
E. Eğer bulunan dosyalar sıkıştırılmış halde ise dosyaları açmak için Winzip/Winrar gibi programları kullanarak dosyaları işletim sisteminin kullancağı biçimde bir klasöre açınız.
F. Dosyayı açtığınız yolu not alın.

Not: Eğer driver.cab dosyası diskinizde bulunamıyorsa Windows kurulum CD’nizi bulup dosyaları CD içerisinde bulmak için yukarıdaki adımları tekrar etmlisiniz.Eğer dosyaları bulamazsanız destek için sistem üreticinize yada Microsoft’a başvurunuz.

G. Add New Hardware Wizard/ Yeni Donanım Ekleme Sihirbazı ‘nda , “Browse/Gözat" tuşuna basın.
H. "driver.cab" dosyasının bulunduğu yolu yazınız.
I. Dosyaların yüklenmesinin tamamlanması için OK’i tıklayın.
5. En son Windows Service Pack yüklemelerine sahip olduğunuzdan emin olun.

6. Bazı uygulamalar ve/veya sürücüler nedeniyle DataTraveler yüklemesi sırasında çakışmalar yaşanabilir. DataTraveler yüklemesi tamamlanana kadar bu uygulamaları sisteminizden kaldırın yada çalışmalarını durdurun. Bu tür uygulamalara örnek olarak Adaptec EZ CD Creator & Adaptec Direct CD, USB Scanner yazılımı ve sürücüleri, Digital Camera yazılımı ve sürücüleri, Zip Drive yazılımı ve sürücüleri ve bazı Anti-Virus programları verilebilir. DataTraveler yüklemesi tamamlandığın da bu uygulamaları yeniden yükleyebilir yada çalıştırabilirsiniz.

Evet. USB 2.0 cihazlar geriye dönük uyumluluğa sahiptir. 1.1 USB girişlerinde çalışır ancak, 1.1 hızı ile çalışacaktır.

Evet USB 1.1 cihazlar, USB 2.0 girişlerinde çalışır, ancak 1.1 hızı ile çalışacaktır.

Hayır. Windows 95 ve Windows NT, USB cihaz desteğine sahip değillerdir. Maalesef Kingston’ın bu işletim sistemlerini DataTraveler gibi USB sürücüleri desteklemesini sağlayacak bir sürücü geliştirmesi sözkonusu değildir. USB desteğine sahip Microsoft işletim sistemleri: Windows 98SE, Windows 2000, Windows XP ve üzeri sistemlerdir.

Mavi ışık Data Traveler cihazınızın USB 2.0 girişine takılı olduğunu, Kırmızı ışık ise cihazın USB 1.1 girişine takılmış olduğunu gösterir.

DTI Data Traveler cihazında güvenlik yada yazma koruması gibi özellikleri bulunmamaktadır. Eğer cihazınızı kullanırken yazma koruması ile ilgili bir mesaj alıyorsanız bunun sebebi cihazınızın arızalı olmasıdır. Çözüm için, cihazınızı satın aldığınız bayiye giderek yenisi ile değiştirmeniz gerekmektedir.

Evet Data Traveler ürünleri, Kernel 2.4x ve üzeri Linux desteğine sahiptir. Kurulum işlemleri için aşağıdaki adımları takip ediniz.
Kernel versiyonunu öğrenmek: terminal prompt da /proc/version yazın ve enter tuşuna basın. İlk göreceğiniz sayı Linux kernel versiyonudur. Ayrıca kernel versiyonunu yeni terminal giriş ekranında üst kısımda da görebilirsiniz. Gnome yada KDE kullanıcısı iseniz Ctrl+Alt+F1 yaparak teminal giriş ekranına ulaşabilirsiniz. Ctrl+Alt+F7 e basarak ana ekrana dönebilirsiniz.

1. "root" olarak kaydolun
2. Data Traveler’ı takınız.
3. Terminal penceresini açın
4. "mkdir /mnt/flash" yazın ve enter tuşuna basın. Bu Data Traveler için bir klasör oluşturacaktır. Lütfen dikkat aynı anda birden fazla USB cihaz takıyorsanız her bir cihaz için ayrı klasör oluşturmanız gerekmektedir. İki USB sürücüyü /mnt içerisinde aynı klasöre yerleştirmezsiniz.
5. "fstab" dosyasını düzenleyin. Bunun için, emacs /etc/fstab yazın ve enter tuşuna basın.
6. "/dev/sda1 /mnt/flash vfat user,noauto,umask=0 0 0" satırını ekleyin ve dosyayı kaydedin. Boşluklara dikkat edin. Metni aynen gördüğünüz gibi eklemeniz gereklidir.
7. "mount /mnt/flash" yazın. Masa üzerinde sürücü için bir ikon belirecektir. Cihazı çıkarmak için bu ikona sağ tıklayın ve "unmount volume" seçeneğini seçin. İsterseniz "umount /mnt/flash"yazarak da cihazı çıkarabilirsiniz. Cihazı çıkarmadan önce bu şekilde durdurmaya dikkat ediniz. Eğer durmazsa umount /mnt/flash –l yazın ve enter tuşuna basın. Cihazı çıkarmadan önce mutlaka durdurmanız gerektiğini unutmayın.
8. Sonrasında Data Traveler takarken yaparken yapacağınız tek şey 7. maddeyi uygulamak olacaktır.
Eğer bu adımları uyguladığınızda cihazınız çalışmadı ise, makinenizde USB depolama modülü yüklenmemiş olabilir. "modprobe usb-storage" yazın ve enter tuşuna basın. Bu USB depolama cihazları için modülü yükleyecektir.
Ayrıca Data Traveler cihazınızın “sda1” olarak göründüğünden emin olunuz. Eğer sisteminizde daha önceden yüklü başka USB cihazlar varsa Dat Traveler başka bir şekilde de isimlendirilmiş olabilir örneğin “sdb1”. Bunu kontrol etmek için terminali açın ve "fdisk -l" yazın. Bu sayede tüm bölümlendirmelerin ve sürücülerin isimlendirilme durumunu ve açıklamaları görebilirisiniz. Eğer gerekli ise “sda1” adını değitirin.
Eğer sürücünüzü formatlamak isterseniz, sürücüyü ikona sağ tıklayarak durdurun. Cihazı durdurmadan format atamazsınız. Ve sonra terminal penceresinde mkfs.vfat /dev/sda1 yada sistem sürücüyü ne olarak gördü ise onu yazınız (örn: sdb1). Bu cihazı FAT16 ile formatlayacaktır. Bunu cihazınızı normal Linux formatı atmak için de kullanabilirsiniz. Sadece komutu mkfs.ext2 /dev/sda1 olarak yazmanız yeterli olacaktır.

Lütfen diskinizin yazma koruma anahtarının olup olmadığına bakınız. Yada bir yazılım ile yazma engellemesi yapmadığınıdan emin olunuz. Eğer her iki durumda da cihaza veri yazılamıyorsa ürünü lütfen satın aldığınız bayiye gönderiniz.

USB 1.1 veri aktarım hızı 12Mbps değerine ulaşabilirken, USB 2.0 veri aktarım hızı 480Mbps değerine ulaşabilmektedir.

Windows 98 / 98SE içerisinde Yığın Depolama Cihazları için dahili sürücüler bulunmamaktadır. Bu nedenle USB cihazların 98 / 98SE ile kullanılabilmesi için kullanıının sürücüleri yüklemesi gerekmektedir.
LÜTFEN DİKKAT: Windows 98 Sürücüsü, 2006 yılı öncesinde satın alınan ürünler ile kullanılmaktadır. 2006 yılından itibaren Windows 98 ve Windows 98SE için USB sürücü desteği sona ermiştir.